Ieder project is anders. Iedere tuin is uniek! Als tuinontwerper is het heel belangrijk om de wensen van de klant goed te begrijpen. Wil je een moderne tuin of liever een klassieke aanpak. Is er ruimte voor een zwemvijver of gaat het om een kleine binnentuin? Is er een totaalbudget om rekening te houden? Hou je van een creatieve invulling die inspeelt op hedendaagse trends en duurzame beplanting?

Al deze factoren spelen mee om een duidelijk kader te vormen waarbinnen gewerkt kan worden. Een droomtuin is namelijk pas echt leuk als hij realiseerbaar is. Het gaat om meer dan alleen een plan.

Cijfertjes

46 Projecten getekend
114 3D renders gemaakt
32 Potloden gebruikt
Deheyder_klantenmeeting_01
Kennismakingsgesprek (gratis)

First things first. Laat ons even kennismaken tijdens een persoonlijk gesprek. Dit gesprek is uiteraard helemaal kosteloos en kan zowel bij de klant als in mijn kantoor plaatsvinden. Een online gesprek via Teams is ook een mogelijkheid.

In dit gesprek bespreken we jouw behoeften en wensen. Als jullie al een duidelijk beeld hebben van de stijl of richting jullie uitwillen met de tuin, dan volgen we die richtlijnen zoveel mogelijk. Maar ook als je nog geen idee hebt van wat er mogelijk is, kan ik aan de hand van heel wat voorbeelden en realisaties laten zien wat er allemaal kan! Inspiratie genoeg!

Opmeten van de tuin

Het opmeten van de tuin gebeurt door mezelf, of door een collega-landmeter. De bestaande situatie of tuin wordt opgemeten om nadien een accuraat plan op te kunnen maken.

Hiervoor werken we met moderne meettechnieken waarbij zelfs een opmeting via drone tot de mogelijkheden behoort. Eigen satellietbeelden hebben we nog niet, maar wie weet wat er ooit nog kan! 😉

Tuinontwerp_Deheyder_Voorontwerp
Voorontwerp (schets)

Nadat we alles besproken hebben en de tuin opgemeten is, begint het echte werk. Ik start ieder project altijd met een tekening op kalkpapier. Dat biedt mij de mogelijkheid om creatief en vlot te schetsen en aan te passen in een handomdraai. Ik zet dus nog letterlijk mijn creatieve tuinideeën op (kalk)papier.

Daarna wordt de schets op kalkpapier omgezet in een haarscherpe 2D computertekening.

Opmaken 3D Renders

Na de schets op kalkpapier en de 2D computertekening maak ik ook een 3D render van het plan. Dit is een digitale visualisatie van jouw toekomstige tuin.

Deze technologie maakt het mogelijk om vooraf reeds een gedetailleerd visueel beeld te krijgen van alle hoeken van jouw tuin. De beplanting en invulling wordt allemaal mee vormgegeven. Zo krijg jij als klant ook een veel duidelijker beeld en gevoel bij het plan.

Uitvoeren van het tuinplan (optioneel)

De laatste stap is misschien wel de belangrijkste. Want een mooie droom en een prachtig plan is uiteraard heel leuk. Maar het effectief uitvoeren van deze tuinplannen is natuurlijk ook redelijk essentieel om van jouw tuin te kunnen genieten 😉

Ik ben hierin heel flexibel. Als je wil kan je zelfs helemaal op eigen houtje het tuinplan uitvoeren. Op jouw tempo, wanneer en hoe jij het zelf wil.

Maar ik werk ook samen met een selectie gediplomeerde tuinaannemers uit de buurt. Als zij het plan uitvoeren volgen wij dit zelf ook helemaal mee op van A(ppelboom) tot Z(wemvijver).

Aan jou de keuze dus. En je hoeft dit zelfs niet vooraf te beslissen!